Оцінка зовнішніх ефектів галузевих витрат на дослідження та розробки в економіці України - Чебанов, О.О. (Економічний вісник Донбасу, 2013)
В роботі обґрунтовано актуальність дослідження позитивних та негативних зовнішніх ефектів галузевих витрат на дослідження та розробки для удосконалення державної промислової політики на сучасному етапі розвитку національної економіки. Наведено та проаналізовано результати оцінки коефіцієнтів впливу галузевих витрат на дослідження та розробки на рівень цін в економіці України протягом 2000 - 2010 рр., що отримані на основі модифікованої моделі „Витрати-Випуск”. Встановлено основні тенденції такого впливу за окреслений період часу.