Економічна структура земельної власності міст Подільської та Волинської губерній у 1796–1860-х рр. - Куриленко, В.О. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
У статті проаналізовано структуру бюджету міст Правобережної України, висвітлено значення їх земельної власності для наповнення міського кошторису та визначено частку доходів від останньої та визначено основні тенденції динаміки прибутків від неї.