Спірне питання з історії оподаткування - Орлик, В.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
У статті піднімається проблема поширення російського подушного оподаткування на населення Слобожанщини та Лівобережної України, показуються особливості цього процесу в указаних регіонах.