Влада Російської імперії і Вищі жіночі курси на початку ХХ ст. - Драч, О.О. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
Стаття присвячена дослідженню позиції російського самодержавства стосовно організації на початку ХХ ст. Вищих жіночих курсів та осмислення цих спроб суспільством і посадовцями держави, до складу якої входили й дев’ять українських губерній.