«Українське питання» в діяльності А.Жука напередодні та під час Першої світової війни - Магурчак, А.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
У статті аналізується еволюція поглядів А.Жука щодо розв’язання українського національного питання напередодні і під час І світової війни. Показанні позиції А.Жука щодо вирішення найважливіших питань українського національно-визвольного руху на засіданнях Головної української ради і Загальної української ради.