Історичні реліквії Києва – твори художнього металу ХІХ ст. (у фондах НХМУ) - Пархоменко, Н.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
Статтю присвячено дослідженню історичних реліквій Києва, що зберігаються в фондосховищах Національного художнього музею України. Основну увагу автор дослідження акцентує на експонатах, що представляють собою твори художнього металу.