Етноконфесійні благодійні товариства Таврійської губернії (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.) - Савочка, А.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2010)
Стаття присвячена роль національних меншин в зародженні державної системи захисту населення в Таврійській губернії. Вірмени, греки, кримські караїми, євреї та інші народи утворили в регіоні на початку ХХ ст. більше 70 благодійних організацій. Філантропічна діяльність цих національних меншин охоплювала основні категорії бідних верств населення, такі, як сироти, вдови, ветерани війни та інваліди.