Формування нанорозмірної полігонізаційної субструктури та її вплив на фізико-механічні властивості металів, стопів і напорошених покриттів - Дубовий, О.М.; Карпеченко, А.А.; Бобров, М.М.; Жданов, О.О.; Макруха, Т.О.; Неделько, Ю.Є. (Металлофизика и новейшие технологии, 2017)
У статті подано огляд наукових робіт по наноструктуруванню виробів методами інтенсивної пластичної деформації (ІПД). Проведено аналізу застосування способів механотермічного та термомеханічного формування полігонізаційної субструктури у металах. Показано перспективи та недоліки сучасного формування здрібненої та нанорозмірної субструктур.