Робота виходу електронів з металу та потенціял йонізації металевого кластера, що містить вакансії - Погосов, В.В.; Рева, В.І. (Металлофизика и новейшие технологии, 2017)
Пропонується метода, у якій комбінуються самоузгоджені розрахунки моновакансії у металі без урахування зовнішньої поверхні та розрахунки в моделю стабільного желе для металу з однорідним об’ємом та пласкою поверхнею, але пониженою густиною атомів, зумовленою існуванням дірок-вакансій з відносною концентрацією cvcv.