Паралельна розподілена реалізація модуля керування робочими процесами для системи підтримки операцій оператора зв’язку - Дорошенко, А.Ю.; Шихутська, С.О. (Проблеми програмування, 2015)
Запропонована паралельна реалізація модуля управління робочими процесами для OSS системи оператора зв’язку, побудована на основі фреймворку Hadoop. Проведене первинне дослідження цієї реалізації на прикладі прикладної задачі пошуку слів, що співпадають із шаблоном, у файлах великого розміру.