Побудова сервісно-ресурсної моделі пілотажної кабіни авіаційного тренажера - Колісниченко, Р.А. (Проблеми програмування, 2015)
Розглянуто методику побудови сервісно-ресурсної моделі ІТ-сервісу «Підтримка функцій пілотажної кабіни» авіаційного тренажера. Представлено структуру авіаційного тренажера як сукупність програмно-апаратних вбудованих систем реального часу які об’єднані розгалуженою інформаційно-телекомунікаційною мережею. Приведено визначення ІТ-сервісів пілотажної кабіни та розробку сервісно-ресурсної моделі ІТ-сервісу «Підтримка функцій пілотажної кабіни».