Вибір моделі корпоративних вимог до компетенцій фахівця промислового підприємства - Зайцев, В.С. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
Представлено теоретичні обґрунтування вибору ключових корпоративних вимог до компетенцій технічного фахівця промислового підприємства. Сформована та запропонована для практичного застосування модель ключових корпоративних вимог до компетенцій інженера-конструктора як носія інтелектуального капіталу, що є важливою складовою програми стратегічного розвитку машино- і верстатобудівних підприємств. Встановлено, що створення моделей ключових корпоративних вимог до компетенцій технічного фахівця підприємства залежно від складності продукції та наявності унікальних якостей і можливостей персоналу дозволить вирішити складне завдання оцінки компетенцій фахівця і здійснювати якісний відбір персоналу на робочі місця, що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності промислових підприємств.