Амортизаційна політика України в системі інструментів податкового стимулювання інвестиційно-інноваційної активності - Островецький, В.І. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
У статті розкривається роль амортизації у процесах розширеного відтворення та стимулювання інвестиційно-інноваційної активності суб’єктів господарювання. Узагальнено і проаналізовано основнітеоретичні положення та світовий досвід застосування амортизації для податкового стимулювання інвестиційно-інноваційної активності суб’єктів господарювання. Визначено особливості амортизаційної політики України в системі інструментів державного регулювання економіки України та здійснено оцінку її впливу на макроекономічну динаміку. Обґрунтовано основні напрями подальших досліджень щодо розвитку стимулюючої функції амортизаційної політики в Україні на інвестиційно-інвестиційній основі.