Управління ефективністю господарської діяльності на основі бюджетування, орієнтованого на результат - Сєріков, А.В.; Криворучко, Г.В. (Економічний вісник Донбасу, 2017)
Статтю присвячено виявленню на основі холістичного підходу змістовного наповнення зазначеного в назві виду управління. Показано, що воно використовує в якості управлінського інструменту процесно-орієнтоване бюджетування за принципом «точно в строк і саме де необхідно». Для його реалізації пропонується постійний моніторинг господарської діяльності та прорахунок змін в ній на основі точкових обернених розрахунків. Це дозволяє своєчасно планувати і впроваджувати єдино дієві організаційно-економічні заходи.