Російська військова цензура в українських губерніях за часів Тимчасового уряду - Кирієнко, О.Ю. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті на основі широкого кола джерел з’ясовано специфіку організації та діяльності протягом лютого–жовтня 1917 р. органів військової цензури у фронтовій, прифронтовій зоні, українських губерніях тилу Південно-Західного фронту.