Внутрішня політика Російської імперії як фактор становлення й розвитку банкірського підприємництва на Півдні України (кінець ХVІІІ — перша половина ХІХ ст.) - Шевченко, В.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У пропонованій розвідці аналізується внутрішня адміністративна, економічна і соціальна політика Російської імперії з погляду її впливу на становлення та розвиток банкірського підприємництва на Півдні України наприкінці ХVІІІ — у першій половині ХІХ ст.