Державна іпотечна політика Російської імперії у 80–90-х рр. XIX ст. - Борисевич, С.О. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
Статтю присвячено законодавчому регулюванню іпотеки в 80-х — на початку 90-х рр. XIX ст. у період реакційних контрреформ Олександра III.