Вплив грошової реформи С.Ю. Вітте (1895−1898 рр.) на життєвий рівень населення підросійської України - Молчанов, В.Б. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті аналізується фінансовий стан Російської імперії в другій половині ХІХ ст. Досліджується процес підготовки грошової реформи С.Ю. Вітте 1895– 1897 рр. Розглядаються її наслідки з точки зору покращення життєвого рівня населення українських губерній, Росії.