Упровадження інституту лікарів для бідних у містах Херсонської губернії - Єрмілов, В.С. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті розглядається діяльність органів місцевого самоуправління міст Херсонської губернії, перш за все Одеси, по запровадженню лікарів для бідних, організація роботи яких була аналогічною до роботи земських дільничних лікарів.