Українське літописання ХV–ХVІІІ ст. у вітчизняній історіографії 1871–1917 рр. - Дзира, І.Я. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті розглядаються публікації 1871–1917 рр., присвячені українським літописам ХV–ХVІІІ ст. Автор показує історичні умови, аналізує творчий доробок науковців та їхні досягнення на ниві вітчизняного літописознавства.