Міста та містечка Галичини другої половини ХІХ — початку ХХ ст. у працях сучасних українських та польських істориків - Янишин, Б.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті розглядаються основні тенденції розвитку польської та української історіографій історії галицького міста доби автономії (1867–1918). Автор окреслює перспективні напрямки подальших студій зазначеної проблеми.