Іван Іванович Рахманінов (1826–1897 рр.): сторінки біографії - Малій, О.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2011)
У статті висвітлюється життя і творчий шлях професора університету св. Володимира І.І. Рахманінова.