Геоінформатика: історія становлення, предмет, метод, задачі (сучасна точка зору). Стаття XXVIII - Кулінкович, А.Є.; Якимчук, М.А. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2008)
У двадцять восьмій статті зазначеної серії публікацій проаналізовано фундаментальний закон геологічної історії, сформульований у вигляді простої математичної формули. Ця формула описує всю історію нашої планети з надзвичайною детальністю, аж до циклів з періодом в 172 тис. років. На основі сформульованого закону розроблений геохронологічний календар. Розглянуто проблеми верифікації геохронологічного календаря. Показано, що феномен утворення і розпаду суперконтинентів є циклічним за своєю природою і контролюється геохронологічним календарем.