Математичне моделювання хвильових процесів у шаруватому півпросторі з використанням матриць шостого порядку - Малицький, Д.В.; Хитряк, О.І. (Центр менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю ІГН НАН України, 2008)
Запропоновано використання матриць шостого порядку для моделювання хвильового поля на вільній поверхні шаруватого півпростору. Показано, що цей підхід значно розширює використання матричного методу. Одержані результати математичного моделювання є простими у використанні, їх можна застосовувати для інтерпретації сейсмічних записів.