Криза Російської православної церкви як передумова поширення пізньопротестантських віровчень у Правобережній Україні у 60-ті рр. ХІХ — на початку ХХ ст. - Опря, І.А. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2012)
Стаття присвячена аналізу кризових явищ у Російській православній церкві, котрі сприяли поширенню пізньопротестантських віровчень у православному середовищі Правобережної України у 60-ті роки ХІХ — на початку ХХ ст.