Кріпацька інтелігенція в Україні (XVIII — перша половина ХІХ ст.): історіографічні аспекти - Крижановська, О.О. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2012)
У статті висвітлюється основні аспекти дослідження історії кріпацької інтелігенції України й аналізуються перспективи її вивчення вітчизняною історіографією.