Стан та перспективи вивчення банкірського підприємництва на Півдні України в ХІХ — на початку ХХ ст. - Шевченко, В.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2012)
У статті висвітлено основні етапи історіографічного процесу дослідження банкірського підприємництва на Півдні України у ХІХ — на початку ХХ ст. Охарактеризовано найбільш значимі видання й окреслено напрями подальшого наукового пошуку.