Дипломатична позиція Адама Чарторийського в період наполеонівських війн - Осипчук, І.Ю. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті проаналізовано дипломатичну позицію Адама Чарторийського. Акцентовано увагу на спробах відновлення польської держави в рамках побудови зовнішньополітичного курсу Російської імперії.