Вітчизняна війна 1812 року в науковій діяльності Національної історичної бібліотеки України - Марченко, О.І.; Приліпко, Т.А.; Новицька, А.І. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
Стаття присвячена діяльності співробітників НІБ України по вивченню подій Російсько-французької війни 1812–1814 рр. Висвітлено процес створення бібліографічного покажчика «Історія України», складовою частиною якого стало й книжкове зібрання «Україна у Вітчизняній війні 1812 року». Проілюстровано процес втілення інноваційних технологій у сфері подання та поширення відповідних історичних документів, розглянуто засоби та методи пошуку належної інформації через рубрику «Джерелознавство та історіографія», описано довідковий апарат принагідних посібників, пошукові ключі електронної системи, тощо.