Наближення розривної функції розривним сплайном, коли вузли сплайна не збігаються з розривами функції - Литвин, О.M.; Першина, Ю.І. (Труды Института прикладной математики и механики, 2012)
Побудовано та дослiджено розривнi апроксимацiйнi сплайни для наближення розривних функцiй. Розроблено алгоритм пошуку розривiв функцiї однiєї змiнної за допомогою наближення її побудованим розривним апроксимацiйним сплайном. Також розроблено алгоритм оптимального визначення вузлiв наближуючого розривного сплайна. Наведено приклади.