Дослідження умов розв'язності задачі Коші для рівнянь із частинними похідними за допомогою метричного підходу - Ільків, В.С.; Магеровська, Т.В. (Інститут прикладної математики і механіки НАН України, 2008)
У данiй роботi за допомогою метричного пiдходу [2, 3] отримано результати, якi доповнюють результати щодо умов розв'язностi i гладкостi розв'язку задачi Кошi для "майже всiх" диференцiальних рiвнянь у випадку умов 2π-перiодичностi за просторовими змiнними; зокрема показано, що гладкiсть залежить як вiд порядку рiвняння, так i вiд кiлькостi просторових змiнних.