Технологія здійснення репресій проти інтелігенції Житомирщини в 30-х рр. XX ст. - Шевчук, Ю. (Інститут історії України НАН України, 2010)
У статті на підставі архівних документів загальноукраїнського та регіонального рівнів, місцевої періодики висвітлюється репресивно-каральна політика радянської влади проти інтелігенції на Житомирщині в 30-х рр. XX ст. Окрему увагу приділено специфіці, технологічним методам та прийомам, регіональним особливостям, безпосереднім виконавцям цих репресивних акцій та операцій.