Нелокальна параболічна крайова задача з внутрішнім і фінальним керуванням - Пукальський, І.Д. (Нелинейные граничные задачи, 2010)
Встановлено необхiднi та достатнi умови вибору оптимального керування системи, що описується нелокальною параболiчною крайовою задачею з обмеженим внутрiшнiм i фiнальним керуванням. Критерiй якостi задано сумою об’ємного i поверхневого iнтегралiв.