Участь купецтва у функціонуванні банківської сфери Новоросійського краю (початок ХІХ ст. — 60-ті рр. ХІХ ст.) - Демешко, Ю.О. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті розглядається участь купецтва в діяльності банків Новоросійського краю Російської імперії від початку ХІХ ст. до 60-х рр. ХІХ ст. На основі законодавчих актів підтверджується провідне становище купецького стану у структурі банківської системи регіону.