Чи була доступна книга подолянам на межі ХІХ–ХХ століть? (соціоекономічний аналіз купівельної спроможності населення Подільської губернії) - Кароєва, Т.Р. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті дається оцінка порога фінансової забезпеченості населення Російської імперії на межі ХІХ–ХХ ст., який уможливлював більш-менш регулярне придбання книг, і на цій основі орієнтовно визначається чисельність та виокремлюються основні сфери занять потенційної клієнтури книгарень Подільської губернії.