Вплив імперського зовнішньополітичного курсу на загострення соціально-економічних та міжетнічних протиріч в Наддніпрянщині (кінець ХІХ — початок ХХ ст.) - Лисенко, О.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті висвітлюється взаємозалежність соціально-економічного становища Наддніпрянської України та зовнішньої політики уряду Російської імперії наприкінці ХІХ — на початку ХХ ст. Розкривається її вплив на загострення соціальних і міжетнічних протиріч в регіоні.