Вплив воєнних реформ Д.О. Мілютіна на життєзабезпечення російських військових в українських губерніях у другій половині ХІХ ст. (Закінчення) - Молчанов, В.Б. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті досліджується вплив воєнних реформ Д.О. Мілютіна на життєвий рівень російських військових в Україні у другій половині ХІХ ст. Аналізуються: перехід від рекрутських наборів до системи загального призову на військову службу, зайнятість військових, грошове забезпечення офіцерів і нижчих чинів, харчування та забезпечення одностроями, умови проживання, користування транспортними послугами, санітарний стан, медичне забезпечення та дозвілля.