Давньоукраїнські літописи в національній історіографії 70–90-х рр. ХІХ ст. - Дзира, І.Я. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2013)
У статті розглядаються публікації 1870–1890-х рр., присвячені давньоукраїнським літописам ХІ–ХІІІ ст. Автор аналізує творчий доробок українських науковців і їхні досягнення на ниві вітчизняного літописознавства.