Науково-педагогічні працівники українських університетів у державно-політичному житті України (1917 – 1920 рр.) - Завальнюк, О. (Інститут історії України НАН України, 2010)
Досліджується участь науково-педагогічних працівників українських університетів у державному будівництві і різних офіційних заходах, спрямованих на зміцнення української державності в революційні 1917–1920 рр.