Про розв’язки квазiлiнiйної диференцiальної системи другого порядку, зображуванi рядами Фур’є з повiльно змiнними параметрами в деяких критичних випадках - Щоголев, С.А. (Український математичний вісник, 2010)
Для квазiлiнiйної диференцiальної системи другого порядку, коефiцiєнти якої зображуванi у виглядi абсолютно та рiвномiрно збiжних рядiв Фур’є з повiльно змiнними коефiцiєнтами та частотою, отримано умови iснування часткового розв’язку аналогiчної структури у випадку, коли матриця лiнiйної частини системи має тотожно нульовi власнi значення