Обернена задача для параболічного рівняння в області з вільною межею, яка вироджується в початковий момент часу - Іванчов, М.І.; Савіцька, Т. (Український математичний вісник, 2011)
Розглянуто обернену задачу для одновимiрного параболiчного рiвняння з невiдомим старшим коефiцiєнтом, що залежить вiд часу, в областi, невiдома межа якої слабко вироджується в початковий момент часу. Встановлено умови iснування та єдиностi класичного розв’язку вказаної задачi.