Існування та єдиність розв'язку задачі з вільною межею в теорії фільтраційної консолідації грунтів з урахуванням впливу техногеннних факторів - Мартинюк, П.М. (Український математичний вісник, 2014)
Дослiджено математичну модель процесу фiльтрацiйної консолiдацiї грунтiв в умовах впливу техногенних факторiв, яка описується крайовою задачею з вiльною межею для системи квазiлiнiйних параболiчних рiвнянь. Доведено iснування та єдинiсть локального в часi розв’язку одновимiрної крайової задачi в просторах Гельдера.