Про одну дискретну модель магнітного лапласіана - Сущ, В.Н. (Український математичний вісник, 2005)
Побудовано дискретну модель магнiтного лапласiана, яка зберiгає геометричну структуру вiдповiдного континуального об’єкту. Доведено теорему iснування i єдиностi розв’язку задачi Дiрiхле для рiзницевого рiвняння типу Пуассона. В двовимiрному евклiдовому випадку детально дослiджено властивостi дискретної моделi, включаючи апроксимацiю i граничний перехiд.