Особлива місія О. Колчака до Трабзона і Батумі 1917 р. - Усенко, П.Г. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2014)
Дослідження присвячене подіям обік кавказько-турецького фронту за період повалення самодержавства в Російській імперії. Закцентовано на раптово зробленому тоді вояжі командувача флоту віце-адмірала Колчака з Севастополя Чорним морем до південного сходу.