Наслідки Першої світової війни: «українська проекція» - Черевко, О.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2014)
Аналізуються наслідки Першої світової війни, що виявилася першою глобальною геополітичною і духовною кризою сучасної цивілізації. Основну увагу акцентовано на з’ясуванні «української проекції» Великої війни в контексті модерного націєтворення і здобуття державності Україною.