Контроль за інформаційним простором в українських губерніях Російської імперії у роки Великої війни - Кирієнко, О.Ю. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2014)
Висвітлені основні форми контролю за інформаційним простором в українських губерніях Російської імперії у період Першої світової війни, з’ясовані причини підвищеної уваги влади до унеможливлення поширення чуток військового змісту.