Витоки антипатріотичних настроїв в російській армії під час Першої світової війни - Лисенко, О.В. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2014)
У статті проаналізовані причини моральної деградації російської армії під час Першої світової війни. Показано взаємозв’язок між злочинним соціально-економічним ладом і низькою боєздатністю армії в тогочасній Російській імперії.