Іноземці в соціально-економічному житті Києва в січні–лютому 1917 р. (за матеріалами газети «Киевлянин») - Машкін, О.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2015)
Стаття присвячена розглядові питання про внесок іноземців у різні сфери соціально-економічного життя Києва на заключному етапі існування Російської імперії як окремішньої держави. Особливу увагу приділено участі їх у розвитку тогочасних міської промисловості, торгівлі, сфери послуг й побутового обслуговування населення. Чільне місце відводиться ролі вихідців з-за кордону у становленні тодішньої місцевої культури, науки й освіти. Висвітлено проблему «київських» біженців, бранців та роботи в адміністративному центрі Південно-Західного краю дипломатичних представництв Італійського Королівства, Франції, Великобританії та інших держав. Усі подані матеріали взято з відповідних номерів щоденної газети В.В. Шульгіна «Киевлянин» за 1 січня — 22 лютого 1917 р.