Розвиток наукового життя у провінційних містах Галичини наприкінці ХІХ — на початку ХХ ст. (на прикладі діяльності Історичного товариства у Львові) - Тельвак, В.В.; Янишин, Б.М. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2015)
У статті розглянуто стан сучасної історіографії міського життя Галичини ХІХ — початку ХХ ст. Проаналізовано спроби Історичного товариства у Львові активізувати наукове життя у провінційних містах та з’ясовано причини їх невдач.