Давньоукраїнське літописання у вітчизняній історіографії початку ХХ ст. - Дзира, І.Я. (Проблеми історії України ХІХ – початку ХХ ст., 2015)
У статті розглядаються публікації початку ХХ ст., присвячені давньоукраїнським літописам ХІ–ХІІІ ст. Автор аналізує творчий доробок українських науковців і їхні досягнення на ниві вітчизняного літописознавства.